Vieraskynä: Vireää vihtiläistä senaattoritoimintaa isolla sydämellä 2.

Perustettiin rekisteröimätön senaattoriseura

Suomen Senaatti on sääntöjensä mukaan vahva suhdetoimintajärjestö, joka edistää jäsenistönsä keskinäistä toimintaa ja ystävyyttä.  Senaatin tehtävä on tukea paikallisia nuorkauppakamareita ja edistää niiden toimintaa.

Samat periaatteet olivat lähtökohtana Vihdin Senaatin perustamiselle vuonna 2015. Yhdistys halutaan pitää rekisteröimättömänä ja näin myös hallinnollisesti simppelinä. Olennaista on edistää mukavaa yhteydenpitoa vihtiläisten kunniajäsenten ja senaattoreiden kesken, aktivoida heitä myös yhteistyöhön Vihdin JC- toiminnan tukemiseksi.

Toiminnan fokus on siis jäsenistössä – vihtiläisissä senaattoreissa ja kunniajäsenissä. Senaatin tehtävä paikallisen nuorkauppakamarin tukijana voi onnistua vain, jos pidämme huolta itsestämme ja ylläpidämme jäsenistömme yhteisöllistä aktiivisuutta.

Vihdin Senaatin jäsenistön muodostavat Vihdin Nuorkauppakamarin entiset jäsenet, jotka ovat saaneet senaattorin tai kunniajäsenen arvonimen. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä siis Vihdin Nuorkauppakamarin senaattori tai kunniajäsen. Jäseneksi voidaan yhdistyksen kokouksen päätöksellä valita myös muu senaattori tai kunniajäsen (esim. paikkakunnalla asuva senaattori, joka on saanut senaattoriarvon muualla).

Jäsenkriteerit täyttäviä potentiaalisia senaattoreita ja kunniajäseniä on tällä hetkellä noin 40 henkilöä. He asuvat eri puolilla Suomea ja muutamat myös ulkomailla. Jäsenmaksun (30€) maksavia jäseniä on vuoden 2019 alussa 20 henkilöä. Kaikki toiminta kohdentuu kylläkin koko jäsenpotentiaaliin. Senaattorit ja kunniajäsenet ovat aktivoituneet Vihdin Senaatin toimintaan varsin hyvin. Se on myös tarpeen varsinkin tänä vuonna.

Jäsenmaksu on pieni, mutta riittävä. Sen avulla pystymme vuosittain hoitelemaan Senaatin palkinnon päivittämisen Marskin ryypyllä, vuoden aikana tasavuosia täyttävien kunniajäsenten ja senaattoreiden huomioimisen, kerran vuodessa kamarilaisille järjestettävän teemoitetun kuukausitapahtuman (yli kymmenvuotinen painava perinne) sekä omat tapahtumamme – isolla sydämellä.

Vihdin Senaatti kokoontuu virallisesti kerran vuodessa vuosikokoukseen, jossa:

  • päätetään Vihdin Senaatin palkinnon saajasta
  • vahvistetaan päättyvän vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös
  • valitaan seuraavan vuoden hallitus, jonka muodostavat puhemies ja kaksi varapuhemiestä, joista toinen toimii myös ”rahaministerinä”
  • päätetään seuraavan vuoden toiminnan periaatteista ja avataan vuosikello, joka kalenteroi toimintaamme

Viime vuoden teema oli ”Vihdin Nuorkauppakamari 50 vuotta”. Huomionosoituksemme kamarille oli uljas yhdistyslippu, joka luovutettiin vuosijuhlassa joulukuussa. Mukana lahjassa oli 85 % kaikista entisistä kamarivaikuttajista Vihdissä. Myös senaattoreiden, kunniajäsenten ja entisten puheenjohtajien yhteystiedot saatettiin ajan tasalle ja kaikkien tietoon. Panostettiin erityisesti tiedottamiseen, koska se on vapaaehtoisorganisaatiossa merkittävin jäsenkunnan aktivoinnin väline. Valitettavasti Vihdin kamarin historiikin aikaansaamiseen emme pystyneet riittävästi vaikuttamaan vielä viime vuonna, mutta…. Voisimme myös olla aktiivisemmin mukana kamarin uusien jäsenten rekrytoinnissa.

Tämän vuoden pääpaino on onnistua Miken isännöimän Senaatin vuosikokouksen järjestelyissä. Teemme kokouksen isolla sydämellä. WE ARE MAKING IT HAPPEN!

Tervetuloa vieraaksemme Nuuksioon 16.-18.8.2019

Heikki Korhonen

Vihdin Senaatin puhemies 2018-2019

You may also like...