Vieraskynä: Salon Senaatti ry.

Tervehdys Salon Senaatista! Miken kauniista pyynnöstä jaamme tässä kohden tarinamme; keitä me olemme – miten me itsemme muodostimme – mitä me Salon Senaatissa oikein teemme.

Salon Senaattia on ajatuksissa perustettu vuosien varrella jo useammankin kerran, mikä nousee usein esiin keskusteluissamme. Yhdistyksen perustamista on muun muassa kirjattu lautasliinoille yms., mutta virallisesti Salon Senaatti on toiminut rekisteröitynä yhdistyksenä vuodesta 2016. Tuolloin perustimme yhdistyksen ja teimme muutamien Salon Nuorkauppakamarin Senaattorien kanssa päätöksen, että viemme yhdistyksen perustamisen ihan virallisesti eteenpäin kirjoihin ja kansiin.

Salon Senaatti ry koostuu ensisijaisesti Salon Nuorkauppakamarin Senaattoreista ja Kunniajäsenistä, mutta olemmepa saaneet kauempaankin muutamia kannatusjäseniä, joilla on Salo-taustaa tai muutoin vahvat linkit Salon Nuorkauppakamariin jäsenajoista.

Senaattimme kokoontuu virallisesti vähintään kerran vuodessa vuosikokouksen merkeissä, minkä lisäksi olemme yhdistyksen aikana tavanneet myös vapaamuotoisesti yhteisten asioiden tiimoilta tai muuten vain kahvitellen, syöden tai juoden tai konserteissa käyden. Pyrimme järjestämään jonkin yhteisen tekemisen tai kokoontumisen pari kertaa vuodessa, ja mukavasti porukkaa on aina paikalle tullut…me viihdymme toistemme kanssa ja jutut jatkuvat siitä, mihin ne ovat viimeksi jääneet. Ja silloin, kun jutuille ei ole aikaa kasvotusten kohdaten, teknologia on onneksi apunamme; Senaatin oma ”foorumi” kertoo melko usein tärkeimmät uutiset kunkin Senaatin jäsenen liikkeistä, milloin mökkeillen, milloin hiihtäen ja terveisiä lähetellen.

Näymme myös sopivasti Salon Nuorkauppakamarin suuntaan, ja mikä onnekkainta, kamarin jäsenistö pyytää meitä aina välillä vielä erikseen mukaan tekemään ja toimimaan yhdessä. Me Senaatista emme halua tuputtaa itseämme kamarille, eikä näin onneksi ole tarvinnutkaan tehdä. Meillä on hyvät keskusteluyhteydet kamarilaisiin ja yhteydenpito on sujuvaa ja mutkatonta. Täytyy todeta, että olemme tyytyväisiä ja ylpeitä Salon Nuorkauppakamarin toiminnasta ja mitä siellä tapahtuu jäsenistön kesken. Annamme heille tekemisen rauhan, mutta olemme aina tukena, jos tarvetta on. Todettakoon, että meillä on onnellista yhteiseloa kamarin kanssa yhdessä ja erikseen, ja sehän on sitä parasta, kun yhteistyön väylät ovat vahvat ja avoimet.

Viimeisin yhteinen tapahtuma, rento glögi-ilta, järjestettiin marraskuun alussa Senaattimme kutsumana. Olimme kutsuneet iltamaan Salon Nuorkauppakamarin hallitukset vuosimallia 2018 ja 2019. Vietimme varsin leppoisan parituntisen, jossa jaoimme ajatuksia niin tulevasta kuin pyydetysti myös muistoja menneistä. Pienillä yhteisillä hetkillä on iso merkitys niin kamarissa kuin meille Senaatin jäsenillekin; molemminpuolista kuuntelua ja oppia. Täytyy kyllä sanoa, että useammalta pidemmän linjan kamaritekijältäkin on tullut monesti lausahduksia siitä, miten onnekkaita olemme, että Salon Nuorkauppakamari kehittää ja kehittyy ja vieläpä niin, että me, Salon Senaatti, saamme olla mukana tukemassa ja auttamassa, milloin sille tarvetta on.

Salon Senaatin hyvää elämää yhdessä ja erikseen kamarilaisten kanssa.

Terveisin Henna Kaariluoto #74545, Salon Senaatti ry puheenjohtaja

You may also like...