PERJANTAIN iltapäiväohjelmat

Perjantai-iltapäivän elämyksiä 17.8.

Perjantaina iltapäivällä Sinulla on mahdollisuus rentoutua, verkostoitua ja nähdä kanssamme Satakunnan helmiä.

Ydinvoiman kiehtova maailma – hyvinvointia ydinsähköllä

Tämä Teollisuuden Voima Oy:n (TVO) ja Posiva Oy:n Olkiluodon yhtiö- ja ydinvoimalaesittely on suunniteltu vain vuosikokoukseen rekisteröityville ja sisältyy hintaan! TVO on suomalainen energiayhtiö, joka tällä hetkellä tuottaa sähköä Eurajoen Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa kahdella laitosyksiköllä (OL1 ja OL2). TVO:n Olkiluodon ydinvoimalaitoksella tuotetun sähkön osuus on noin kuudesosa kaikesta Suomessa käytettävästä sähköstä. Mitä rakenteilla oleva OL3 merkitsee? Milloin OL3 otetaan lopulta käyttöön? Myös näistä kuulemme perjantaina 17.8. iltapäivällä? Joka tapauksessa OL3:n valmistumisen myötä Suomi ottaa pitkän harppauksen kohti sähköntuotannon omavaraisuutta.
TVO-konserniin kuuluva Posiva Oy on loppusijoituksen edelläkävijä maailmassa käytöstä poistetun polttoaineen elinkaaren hallinnassa. Posiva valmistelee ydinjätteen loppusijoituslaitoksen käyttöönottoa Olkiluodossa 2020-luvulla. Mitä, missä ja milloin?
Opastetun vierailun ohjelma koostuu spesiaalista senaattoreille suunnitellusta yhtiö- ja ydinvoimalaesittelyistä, Sähköä uraanista -tiedenäyttelyyn tutustumisesta sekä vierailusta voimalaitosjäteluolaan. Tarjoilua unohtamatta.
Ilmoittautumiset viimeistään 27.7. Lähtö on Yyteristä klo 13.00 ja paluu noin klo 17.30. Ohjelma kuuluu rekisteröintimaksuun, mutta vaatii pakollisen ilmoittautumisen alla olevan linkin kautta.

https://www.lyyti.fi/reg/olkiluodon-ydinvoimala

Ohjelma toteutuu, kun osallistujia on vähintään 15. Vierailua varten tarvitsemme osallistujien henkilötiedot (kansalaisuus, nimi, henkilötunnus, kotivaltio, syntymäpaikka). Mukana vierailulla tulee olla ajokortti, passi tai virallinen henkilöllisyystodistus.

Kulttuuria ja designia Noormarkun ruukissa

Kulttuurikierros 33,00 €/hlö, sisältäen lounaan sekä opastetun kierroksen Ahlström Voyage-näyttelyssä. Ilmoittautumiset viimeistään 3.8. Lähtö Yyteristä klo 11.00 ja Noormarkussa aloitamme lounaalla klo 12.00. Paluu Yyteriin on noin klo 15.30. Ohjelma toteutuu, kun lähtijöitä on vähintään 8. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta

https://www.lyyti.fi/reg/senaatti-ahlstrom

Vanhassa pajassa sijaitseva Ahlström Voyage -näyttely kertoo mielenkiintoisella tavalla Ahlström-yhtiöiden historiasta ja suomalaisesta teollisuushistoriasta yli 160 vuoden ajalta. Näyttely esittelee muun muassa konserniin kuuluneiden Iittalan, Karhulan ja Riihimäen lasitehtaiden taidelasia, esimerkiksi useita Alvar Aallon suunnittelemia Savoy-maljakon uniikkikappaleita, näyttävän kokoelman Tapio Wirkkalan tuotantoa ja Timo Sarpanevan Orkidean. Alakerrassa on muun muassa Taina Pailoksen valmistama Noormarkun ruukkialueen pienoismalli, joka havainnollistaa ruukin kokoa ja sen rakennusten suhteita toisiinsa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös Ahlströmin suvun eri vaiheisiin ja suomalaiseen säätyläiselämään 1800–1900-luvuilla. Opastetun kierroksen kesto on 1,5 tuntia.

Iltapäivä – porilaisittain vain – Yyterissä

Yyteri tarjoaa myös lukuisan joukon erilaisia omatoimielämyksiä. Ei muuta kuin nauttimaan! Melo, polkupyöräile, rantapelaile, ratsasta, suppaile, surffaile, seikkaile Huikeessa. Kokousorganisaatio osaa – tältäkin osin – yllättää. Seuraa ilmoittelua.

Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin.