THE CITY OF PORI

Löydä uusi mukavuusalueesi – VISIT PORI

Tervetuloa Poriin nauttimaan ja kokemaan mieleenpainuvia lomahetkiä. Täällä kohtaat ihan tutkitusti onnellisia ihmisiä ja löydät juuri sinulle sopivaa lomaohjelmaa ja palvelua. Porissa on hauskaa tekemistä koko perheelle ympäri vuoden: kulttuurinautintoja ja kaupungin sykettä sekä nautinnollista luonnonrauhaa. Suositut Kirjurinluoto ja Yyteri tarjoavat mukavia yhdessäolon hetkiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Sinua odottavat myös lukuisat kesätapahtumat, kuten Pori Jazz, Suomi Areena, Porispere ja vuoden 2018 Asuntomessut sekä paljon muuta mielenkiintoista.

Porin rannikko on luonnossa viihtyvän matkailijan unelmakohde. Peninkulman pituista Yyterin kultarantaa ei suotta kutsuta koko perheen kesäparatiisiksi. Valtaisat hiekkadyynialueet, linnustostaan tunnetut niityt ja lietteet sekä Selkämeren kansallispuisto tarjoavat ainutlaatuista nähtävää luontoa rakastavalle!

Pori pääsee ihon alle

Pori ei ole yhden asian, totuuden tai iskulauseen kaupunki, vaan monipuolinen, muuntautuva ja intohimoista elämää viettävä outolintu, joka on ylpeä ainutlaatuisuudestaan ja antimistaan. Se on periksiantamaton, itsepäinen, mutta aina uudelleen luovasta hulluudesta ja vastakohdista voimaa ammentava kaupunki. Sen ytimessä on sitkeä yrittäminen ja oma tapa tehdä – alalla kuin alalla. Porilaiset ovat ylpeitä siitä, että täällä tehdään itse, luodaan tyhjästä ja noustaan tuhkasta. Täällä itseironia ja itsekritiikki lyövät kättä sulassa sovussa.

Porissa suhtaudutaan elämään, ympäristöön ja tekemiseen intohimoisesti. Porissa kulmia ei koskaan hiota liian pyöreiksi ja vastakohdille löytyy tilaa. Järki voi olla joskus jäässä mutta tunteisiin Pori menee aina. Siihen voi välillä mennä hermot, mutta vain koska se on niin rakas. Se itkettää, naurattaa ja ennen kaikkea koskettaa. Pori pääsee ihon alle. Yhtä ainoaa kaikille sopivaa slogania ei ole, siitä pitää huolen yli 85 000 toisistaan enemmän tai vähemmän eriävää mielipidettä. Pääkohderyhmät; asukkaat, matkailijat ja liike-elämä tarvitsevat oman tapansa puhua – se mikä toimii paikallisille, ei välttämättä houkuttele bisnestä saatikka toimi turisteille.

Sloganin sijaan Porin tekemistä määrittelee johtoajatus, joka kumpuaa yhdessä määritellystä Porin ja porilaisuuden ytimestä – siitä, että tunne on vahva, asenne tinkimätön ja vastakohtien kohtaamisesta ei synny konflikti, vaan jotain uutta ja kiehtovaa. Pori ei ole neutraali, huomaamaton tai harmiton. Pori synnyttää tunnereaktion, joka muistetaan.

Porissa tutustumisen arvoisia kohteita ovat mm. Suomen vanhin teatteri, Etelärannan upeat vanhat rakennukset, Satakunnan suurin kauppakeskus Puuvilla, ainutlaatuisen upea Keski-Porin kirkko, Juseliuksen mausoleumi, yksi Pohjolan kauneimmista hiekkarannoista, Kallon rantakalliot, Kirjurinluodon leikkipuisto ja Seikkailupuisto Huikee.

 

https://www.visitpori.fi/

Todella outo, ehdottoman uniikki

Vuoden 2018 Asuntomessut järjestetään Porissa 13.7.-12.8.2018. Asuntomessualue on Karjarannassa, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä kaupungin keskustasta ja vain sillan ylityksen päässä Kirjurinluodon loistavista ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksista.