Puheenjohtajan joulublogi

Senaatti rekisteröitynä tai ilman

Vihdin Nuorkauppakamarin 50-vuotisjuhlia juhlittiin tänä vuonna kamarin vuosijuhlien yhteydessä. Juhlissa oli paikalla sekä nykyisiä jäseniä että entisiä puheenjohtajia. Entisiä puheenjohtajia oli paikalla jopa 25 kappaletta. Pitkiä pöytiä katsellessa mietin, että on hienoa kun ihmiset vuosien jälkeen tapaavat toisensa. Tarinat jatkuvat kuten ennen. Tapasin myös ihmisiä, joita en ollut ennen tavannutkaan, mutta yhteinen järjestöhistoria antaa aihetta keskusteluille ja ajatusten vaihdolle.

Tästä on melko suora yhteys myös Senaatin tuoreen strategian tavoitteisiin; saada kokeneet konkarit tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan nuorkauppakamaritoiminnasta. Kirjoittelin tästä myös tuoreeseen Meriittiin teemalla Senaattoristartti. Siinä ajatuksena oli kannustaa nuorkauppakamarilaisia olemaan aktiivisia senaattorien suuntaan. Yksi keino aktivoimiselle olisi ns. käänteinen Startti-koulutus, Senaattoristartti. Ajatuksena on siis pitää Startti-koulutus senaattoreille, jotka ovat ajautuneet kauemmaksi kamaritoiminnan nykytilasta. Tätä kautta moni senaattori voisi jälleen innostua seuraamaan kamarilaisten toimintaa ja tuoda tarvittaessa myös omia kokemuksiaan mukaan toimintaan.

Edelleen kannustan myös toisin päin! Arvoisat senaattorit, kokoontukaa ja viettäkää yhteistä aikaa. Jakamalla ajatuksia keskenänne, pystytte myös tuomaan näkemystä nuorkauppakamarilaisille. Muistakaa pitää myös huolta itsestänne, jotta toimintakyky säilyy mahdollisimman hyvänä.
Senaattorien yhteistoiminnasta tiedän, että eri puolilla valtakuntaa on ryhdytty toimenpiteisiin. Jossakin on rekisteröity yhdistys; jossakin on perustettu rekisteröimätön yhdistys; jossakin on ajateltu, että voitaisiin ehkä kokoontua tai perustaa yhdistys; Och det samma har också tänkat på svenska språkiga kammaren!

Tältä pohjalta olen pyytänyt muutamalta senaattorilta kirjoituksia aiheeseen liittyen. Näitä ”vieraskynä”-kirjoituksia tulette näkemään täällä Senaatin sivujen blogissa lähiaikoina. Pysy kanavalla!

Suomen Senaatin puolesta toivotan kaikille oikein hyvää joulua!

Mike
#68435

You may also like...