Pidetään yhtä – Puheenjohtajan blogi nro 1

Senaatti on organisaatio, joka yhteisen historiansa vuoksi on ainutlaatuinen ja sosiaalisen pääoman kautta tuo aidosti lisäarvoa suomalaiseen Nuorkauppakamaritoimintaan. Edellä mainitun vaalimiseksi on tärkeää, että senaattorit pitävät yllä tätä pääomaa. Sitä voi vaalia paikallisesti osallistumalla nuorkauppakamarin tapahtumiin ja tapaamalla muita senaattoreita joko vapaamuotoisesti tai erilaisissa tilaisuuksissa.

Yhden loistavan tilaisuuden tapaamisille tarjoaa Senaatin oma vuosikokous, joka pidettiin tänä vuonna Porissa. Vietimme upeiden hiekkadyynien ympäröimänä, yhteistä aikaa, erilaisten aktiviteettien merkeissä. Lauantaiaamupäivän luennot olivat keskittyneet hyvinvointiin ja illat pyhitettiin yhdessäololle. Sunnuntaina pidettiin perinteinen vuosikokous. Porilaiset panivat parastansa ja kokouspäällikkö Marjon johdolla tilaisuus oli erittäin onnistunut. Vaikka viikonloppuna tuli vähän valvottuakin, niin lopputulemana oli energisoitunut olo.

Kuten todettu, sosiaalisen verkoston ylläpito on senaatin ja senaattorien olemassa olon kannalta tärkeää. Jotta voimme tukea paikallisia nuorkauppakamarilaisia, on meidän pidettävä yhteyttä siihen toimintaan, mistä olemme senaattorin arvonimen aikanaan saaneet. Ei senaattorin kuulu enää osallistua kamarin operatiiviseen toimintaan, mutta kyllä tapahtumissa käyminen ja nenänsä paikanpäällä näyttäminen on tärkeää. Sekä kamarilaisille että muille senaattoreille.

Syksy on nuorkauppakamarissa vaalien aikaa. Tulevana viikonloppuna alkavat aluekokoukset ja niissä on tarjolla ohjelmaa myös senaattoreille. Kannattaa ilman muuta mahdollisuuksien mukaan lähteä mukaan oman alueen kokoukseen ja jos ei sinne ennätä, niin sitten on tarjolla kansallinen vaalikokous Helsingissä. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka isot kokoukset ovatkin hienoja, niin tärkeintä on ylläpitää verkostoa paikallisesti. Äläkä anna muidenkaan senaattorien syrjäytyä toiminnasta. Vaikka olisikin kulunut vuosia viime kohtaamisesta, niin mitäpä jos kilautat vanhalle kaverille ja kysyt mukaan seuraavaan kuukausitapahtumaan. Joku on voinut odottaa tuota puhelua jo vuosia.

-Mike

You may also like...