PIDÄ HUOLTA! 17.8. Kulttuuria Ahlströmin ruukissa klo 11

Kulttuurikierros 33,00 €/hlö, sisältäen lounaan sekä opastetun kierroksen Ahlström Voyage-näyttelyssä. Ilmoittautumiset viimeistään 3.8. Lähtö Yyteristä klo 11.00 ja Noormarkussa aloitamme lounaalla klo 12.00. Paluu Yyteriin on noin klo 15.30. Ohjelma toteutuu, kun lähtijöitä on vähintään 8.

Vanhassa pajassa sijaitseva Ahlström Voyage -näyttely kertoo mielenkiintoisella tavalla Ahlström-yhtiöiden historiasta ja suomalaisesta teollisuushistoriasta yli 160 vuoden ajalta. Näyttely esittelee muun muassa konserniin kuuluneiden Iittalan, Karhulan ja Riihimäen lasitehtaiden taidelasia, esimerkiksi useita Alvar Aallon suunnittelemia Savoy-maljakon uniikkikappaleita, näyttävän kokoelman Tapio Wirkkalan tuotantoa ja Timo Sarpanevan Orkidean. Alakerrassa on muun muassa Taina Pailoksen valmistama Noormarkun ruukkialueen pienoismalli, joka havainnollistaa ruukin kokoa ja sen rakennusten suhteita toisiinsa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös Ahlströmin suvun eri vaiheisiin ja suomalaiseen säätyläiselämään 1800–1900-luvuilla. Opastetun kierroksen kesto on 1,5 tuntia.

Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuu Lyyti-linkin kautta

https://www.lyyti.fi/reg/senaatti-ahlstrom

You may also like...